Arkiv

avatar

nutopia

Nutopia gir deg sigøynerjazz, afrikanske rytmer og eksotiske arabiske elementer i virtuos kombinasjon. Med sterk lidenskap og nysgjerrighet til å utforske musikk og kulturer rundt om i verden, er dette et band med et meget spennende og fargerikt uttrykk.

Med sigøynerjazz i bagasjen reiste Michael Krumins og Sebastian Grüchot i 2008 til Tanzania for å forsøke å gå nye veier. Møtet med fantastiske musikere og en helt annen musikalsk tradisjon ble begynnelsen på Nutopia. Ved å bruke elementer fra den europeiske sigøynerjazzen og blande den med afrikansk folkemusikk, fikk de ganske raskt opplevelsen av et universelt musikkspråk.

Møtet mellom musikere fra forskjellige kulturer var en stor suksess og hele bandet inkludert kontrabassist Audun Ramo ble senere i 2008 invitert tilbake til Øst-Afrika, denne gangen til Maputo i Mosambik, hvor de ikke bare presenterte egen musikk, men også fungerte som husband for en rekke kjente afrikanske artister. 40 000 publikummere så og hørte Djangojazz over to TV- sendte konserter og i tillegg spilte bandet på jazzklubben Gil Vicente i Maputo og opptrådte på mosambikansk tv.

Opplevelsene og musikken ble tatt med hjem og bandet ble fullkomment da de senere møtte perkusjonisten Arild Nyborg, blant annet kjent for massiv turnering med gruppen Stomp. Han har studert forskjellige perkusjonsinstrumenter i land som Jordan, Spania, India, Brasil, Tyrkia og Cuba og passet perfekt inn i Nutopia. Ved å blande inspirasjon fra folkemusikk rundt om i verden fant Nutopia etter hvert sitt eget unike uttrykk og har siden spilt en mengde konserter.

Ornilia Percia Ubisse tilfører liveshowet til Nutopia en annen dimensjon. Hun er en meget fargerik kvinne og blander elementer fra blant annet arabisk magedans, samba og tradisjonelle afrikanske danser i samspill med musikken.

31. mai 2013 debuterer Nutopia med albumet Zabibu på Karmakosmetix.

Nutopia

Skrevet av nutopia ,.

Nutopia består av:

Michael S.Krumins: Strengeinstrumenter
Sebastian Gruchot: Fele
Audun Ramo: Kontrabass
Arild Nyborg: Perkusjon
Ornilia Percia Ubisse: Dans

Nutopia med Kristiansand Symfoniorkester, Mars 2011: